Forside > Om Fibox > Historien kort
FIBOX Make Difficult Easy

Produktionen af plastikkapslingserne startede i Fiskars i de tidlige 1960’ere. Fiskars blev etableret i 1649 og er et af de ældste firmaer i Finland med et bredt udvalg af forbrugs- og industriprodukter.

EK-kapslinger var blandt de første plastikkapslinger, der satte helt nye standarder og åbnede muligheder for brug af Fibox EK polycarbonat kapslinger til opbygning af lavspændingstavler. I løbet af 1960’erne og 1970’erne lykkedes det Fibox at finde sin plads på det industrielle marked ved at tilbyde polycarbonate kapslinger, der gav god beskyttelse mod mekaniske stød og slag.

Udbuddet af plastikkapslinger ekspanderede til industriautomatisering og netværkskomponenter gennem små elektroniske kapslinger i 1980’erne.

I 1991 blev Fibox grundlagt og har siden da været privatejet firma med hr. Tapani Niemi som hovedaktionær og drivkraft.

I 1990’erne voksede Fibox og blev en betydningsfuld international spiller i kapslingsindustrien. Det skete ved etablering af egne salgsselskaber på de vigtigste markeder, ligesom udbuddet af produkter blev udvidet.

Succesfuld udvidelse og voksende produktion førte hurtigt til to nye fabrikker: Én i Jorvas i Finland og én i Incheon i Korea. Disse blev grundlagt i 1995, for at bringe Fibox’ produkter og leveringer op i verdensklasse.

I 2000 erhvervede Fibox Tamplast Oy, der er specialiseret i højpræcisionsstøbninger, for at imødekomme den stigende efterspørgsel på plastikunderleverandører inden for telekommunikation, medicinalindustri, industri- og forbrugerelektronik.

I 2001 erhvervede Fibox Haloset Team Oy, der er specialiseret i design og produktion af styrings og kontrolenheder, for at udvide udbuddet af kapslingssystemer.

I 2003 blev driften af Fibox delt i to forskellige forretningsenheder:

  • Fibox’ kapslingssystemer – der fokuserer på design, fabrikation, distribution og salg af standard kapslinger og kapslingssystemer.
  • Fibox Plastic & Aluminium Mechanics Oy– der er specialiseret i at tilbyde designløsninger til plastikemner samt design og produktion af plastværktøjer og den endelige plastsprøjtestøbning af emner.
Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy